Tüm Versiyonu Göster : 12v 1.7w aydınlatma ampulü
Yavuz.CEVGER
12-01-10, 14:36
Aşağıda resimde görülen ampulü motorumun hız/km göstergesinden söktüm. Genel aydınlatma işini yapıyor. 12V 1.7W'lık bir ampul. Ankara'da bir çok parçacıya baktım aynısını bulamadım. 12V tamam; ama 3W yada 5W olanları var,1.7W'lık yok. Isınır ve çevresindeki plastiği eritir diye yüksek W değerinde olanları kullanmak istemiyorum.
Ankara'da bunu bulabileceğim bir yeri bilen yardımcı olursa sevinirim.
http://img62.imageshack.us/img62/8137/dscn2986copy.jpg
Mesut KORKMAZ
12-01-10, 22:25
Yavuz, bulamadım dediğin için söylüyorum. ampul yerine led takmayı düşündün mü? Hem bir daha yanma derdi de olmaz ;)
Yavuz, bulamadım dediğin için söylüyorum. ampul yerine led takmayı düşündün mü? Hem bir daha yanma derdi de olmaz ;)
mesut aynı dert bizimde başımıza gelebilişr düşüncesi ile;
sen bu işleri iyi biliyorsun, nasıl yaparız bir anlatırmısın??
Yavuz.CEVGER
13-01-10, 09:50
Baktığım yerlerde aradığımı bulamayınca ben de led aldım zaten :) Ama led, ışığı projektör gibi tam karşıya veriyor, ampul gibi çevresini aydınlatmıyor. Neyse bulamazsam led takacağım.
Teşekkürler.
Mesut KORKMAZ
13-01-10, 11:43
Ben kendi motosikletimde ampullari değiştirmeyi düşünüyorum zaten Barış. Yaptığımda fotoğraflayıp anlatayım olmaz mı?
Yavuz, evet haklısın ledler lensleri yüzünden öne doğru ışık verir. Yoğun ışık elde edilebilecek ledlerden bularak yapmak lazım ki etrafı da biraz da olsa aydınlanmalı.
Ben kendi motosikletimde ampullari değiştirmeyi düşünüyorum zaten Barış. Yaptığımda fotoğraflayıp anlatayım olmaz mı?
Yavuz, evet haklısın ledler lensleri yüzünden öne doğru ışık verir. Yoğun ışık elde edilebilecek ledlerden bularak yapmak lazım ki etrafı da biraz da olsa aydınlanmalı.
sabırsızlıkla bekliyorum.hatta yapacağın zaman bana da haber
et motorla gelip benimkini de yapalım;)
Mesut KORKMAZ
13-01-10, 11:50
sabırsızlıkla bekliyorum.hatta yapacağın zaman bana da haber
et motorla gelip benimkini de yapalım;)
O da olur. İkisini bir arada çıkarmış oluruz. Önce seninkini bozalım :D
O da olur. İkisini bir arada çıkarmış oluruz. Önce seninkini bozalım :D
bana uyar;)
Mesut KORKMAZ
13-01-10, 13:12
Yavuz aşağıdaki linke ilgini bekliyoıruz :)
http://www.motosikletforum.com/showthread.php?t=5847
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.