Tüm Versiyonu Göster : Utana sıkıla bir sorum var
numan.bayulken
24-02-10, 09:16
Merhaba arkadaşlar ,
yeni yeşeren motor tutkum üzerine forumunuza üye olmaya karar verdim .
Utanarakta olsa bir soru sormak zorundayım , b1 ehliyetimi kaptırmış bulunmaktayım .
Tamda motor bakınırken çokta hoş olmadı ama kural kuraldır , cezamı çekeceğim .
motor kullanmak için gereken ehliyeti almak için kaptırmış olduğum ehliyetimi geri almayı beklemek durumunda mıyım ? yoksa ikiside farklı kategoride mi değerlendiriliyor ?
teşekkürler
forumumuza hoşgeldiniz.
sanırım öyle. çünkü her iki sınfta tek ehliyet üzerinde görünür
yani BA2 olarak ehliyetinizde yazar.
numan.bayulken
24-02-10, 09:24
forumumuza hoşgeldiniz.
sanırım öyle. çünkü her iki sınfta tek ehliyet üzerinde görünür
yani BA2 olarak ehliyetinizde yazar.
bende öyle tahmin etmiştim .
o zaman araştırma için yeterlice zamanım var demektir bu :)
yada arada bir af çıkarsa biraz daha erken olabilir .
yada uygun motoru bulursam alıp trafiğe kapalı alanda sürebilir miyim hem antreman da olur ?
bende öyle tahmin etmiştim .
o zaman araştırma için yeterlice zamanım var demektir bu :)
yada arada bir af çıkarsa biraz daha erken olabilir .
yada uygun motoru bulursam alıp trafiğe kapalı alanda sürebilir miyim hem antreman da olur ?
af işi biraz zor:) trafiğe kapalı alanda pratik yapabilirsiniz.
Goktug.Uguz
24-02-10, 12:46
Bencede motorunu al kapalı alanlarda antreman yaparsın eğitimler kurarsın çalışmalar sana trafik oncesi buyuk kolaylık sağlar. Amaaaaa motoru alınca dayanamayıp yine de trafige cıkacagını dusundugumden sen en iyisi arastırmalarını saglam yap bare bu zaman kaybı sana daha iyi bir motor ve maddi olarak geri donsun.
numan.bayulken
24-02-10, 13:41
Bencede motorunu al kapalı alanlarda antreman yaparsın eğitimler kurarsın çalışmalar sana trafik oncesi buyuk kolaylık sağlar. Amaaaaa motoru alınca dayanamayıp yine de trafige cıkacagını dusundugumden sen en iyisi arastırmalarını saglam yap bare bu zaman kaybı sana daha iyi bir motor ve maddi olarak geri donsun.
yok bu ders güzel geldi , trafiğe imkanı yok çıkmam ehliyeti alana kadar .
şimdilik giriş seviyesi bir enduro işimi görecektir alışmak için diye düşünüyorum .
zaten haftasonları yapaileceğim antremanlar uzun sürecektir . başka sürücü ile yakın doğa gezilerinede çıkabilirim oralarda da bayırda sürerim deneyim olsun diye :)
yok bu ders güzel geldi , trafiğe imkanı yok çıkmam ehliyeti alana kadar .
şimdilik giriş seviyesi bir enduro işimi görecektir alışmak için diye düşünüyorum .
zaten haftasonları yapaileceğim antremanlar uzun sürecektir . başka sürücü ile yakın doğa gezilerinede çıkabilirim oralarda da bayırda sürerim deneyim olsun diye :)
Hoş geldiniz
Daha önce motosiklet tecrübeniz yok sanırım
Yanılıyormuyum.
Yanılmıyorsam www.lamatech.com (http://www.lamatech.com) u tıklayın.Linkteki iletişim bölümünden Sayın Rahmi BARUTÇU hocamızın gsm no sunu alın.Temasa geçin."Güvenli Sürüş Teknikleri" eğitimlerini bilen bir eğitmenden alın.
Motosiklet kullanmak akıllı adam işidir.
Neyin ne douğunu forumlardan netten araştırmalarla teorik olarak uygulamaya dökmekle olmaz.Rahmi hocamın 2 günlük eğitimi ile bu eyleme başlayabilirsiniz.
Ve siz siz olun ehliyetiniz yokken trafiğe çıkmayın köy yolları veya tarlada bile motosiklet kullanmayın.
Motosiklet kullanmayı bilmeden de enduro veya diğerleri kullanmayın.Önce motosiklet kullanmayı neyin ne olduğunu ne olmadığını anlayıp öğrenin ondan sonra sınıfınıza karar verin.
LEVENT BOZDEMİR
24-02-10, 23:07
hondanın da motorsiklet eğitimi var 2 günlük kurs yine. 4 kurdan oluşuyor. kendim gittim tavsiye ederim.
hondanın da motorsiklet eğitimi var 2 günlük kurs yine. 4 kurdan oluşuyor. kendim gittim tavsiye ederim.
Kursları tartışmak istemiyorum ama
kapalı alanlaki eğitimle
trafiğe açık alanda ve virajlarda sürücüyü birebir takip edilmesi sürücünün trafikte kendi başına seyahat ederken neler yapması gerektiğinden ben ve benim gibi olanlar kapalı alanla sınırlı kalan eğitimlere pek rağbet etmiyor
Gökhan TUNALI
25-02-10, 00:28
Hoşgeldiniz,keyifli forumlar dilerim.
LEVENT BOZDEMİR
25-02-10, 01:24
[QUOTE=Şenol SEL;83533]Kursları tartışmak istemiyorum ama
kapalı alanlaki eğitimle
trafiğe açık alanda ve virajlarda sürücüyü birebir takip edilmesi sürücünün trafikte kendi başına seyahat ederken neler yapması gerektiğinden ben ve benim gibi olanlar kapalı alanla sınırlı kalan eğitimlere pek rağbet etmiyor[/QUOTE ]
kendi fikrimce ilk kullanıcak olanlar için kapalı alan daha emniyetli olabilir gibime geliyor sonuçta binlerce tehlikeli parametre var trafikte. trafikte tabiki gözetmen altında gitmenin yararı vardır . zaten honda 2 gün eğitimi verdikten sonra 10bin km yapın bir sonraki kura öle gelin diyor bu ögretilenlerin antremanını yapın diyor.
Murat Burak
25-02-10, 02:05
hg iz iyi forumlar dileriz
[quote=Şenol SEL;83533]Kursları tartışmak istemiyorum ama
kapalı alanlaki eğitimle
trafiğe açık alanda ve virajlarda sürücüyü birebir takip edilmesi sürücünün trafikte kendi başına seyahat ederken neler yapması gerektiğinden ben ve benim gibi olanlar kapalı alanla sınırlı kalan eğitimlere pek rağbet etmiyor[/QUOTE ]
kendi fikrimce ilk kullanıcak olanlar için kapalı alan daha emniyetli olabilir gibime geliyor sonuçta binlerce tehlikeli parametre var trafikte. trafikte tabiki gözetmen altında gitmenin yararı vardır . zaten honda 2 gün eğitimi verdikten sonra 10bin km yapın bir sonraki kura öle gelin diyor bu ögretilenlerin antremanını yapın diyor.
Kapalı alan eğitimi benim bahsettiğim savunduğun şekilde de var.Sabahtan akşama kadar full teorik ve pratik eğitim veriliyor.Eğer kağalı alan eğpitiminde başarılı olabilirseniz zaten trafikte gözetmen eşliğindeki eğitime katılabiliyorsunuz.Yok kapalı alanda başarılı olmadınız o zaman kapalı alanı geçene dek devam.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.