Merhaba forum arkadaşlarım. İstanbulda yaşıyorum ve 42 yaşımdayım. Daha önceden hiç motor tecrübem yoktu ama bu forumu daha önceden de takip ediyordum ve motosiklet serüvenime yazılan öneriler doğrultusunda başladığımı düşünüyorum. Sadece motor seçimi konusunda forumu pek dinlemedim sanırım Öncelikle güvenli sürüş eğitimleri serisinin ilk eğitimi olan başlangıç eğitimini tamamladım lamatech de. daha sonra tüm güvenlik ekipmanlarını (hepsi korumalı) satın aldım. Bunların bu kadar maliyet tutacağını da öğrenmiş oldum. zira forumda bahsedilen ortalama 1000 TL nin çok daha üstünde ödedim ekipmanlara. nihayetinde de bir Honda NC 700 X motor siparişi verdim. (boyum 1.78 kilo 8o civarı) Önümüzdeki hafta ortası gibi teslimini bekliyorum. Motoru 2-3 ay bir süre boyunca trafiğe kapalı bir pistte kullanmayı düşünüyorum. Bilahare tüm güvenli sürüş eğitimleri tamamlandıktan sonra da trafiğe çıkmayı. Ne diyeyim kendime hayırlı olsun. Aranızda olmak güzel.
öncelikle hayırlısı olsun, aramıza hoşgeldiniz. merak ettiğim soru, neden bir düşük cc motor ile başlangıç yapmadığınız? elbet eğitimi almışsınız fakat sonuçta bu bir 700'lük. yani demek istediğim, düşük cc li bir commuter veya enduro tarzı bir motorla, 1-2 sene en azından trafiğe çıkarak veya trafiğe kapalı alanda sürüş tekniklerinizi geliştirmeniz yönümde bir teklifim olurdu. tabi herkes aynı değil, alacağınız yeni motora çabuk ısınabilir, trafiğe kolayca uyum sağlayabilirsiniz. kısacası; aramıza hoşgeldiniz tekrardan hayırlısı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Foruma hoşgeldiniz ve yeni motosikletiniz hayırlı olsun. Kazasız belasız öğrenir, keyifle uzun yıllar binersiniz umarım
İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Niye daha düşük hacimşi bir motor değil sorusunu şöyle yanıtlayayım. 1.commuter tarzı motorları çok beğenmiyorum (tamamen kişisel görüşüm yanlış anlamayınız) 2.racing vs motorlar da bana göre değil ve 3. ikinci el istemedim. sonuçta bu motoru sadece keyif için aldım ben. çılgınlık yada macera aramaya hiç mi hiç niyetim yok. kendimi bu olgunlukta görmesem zaten almazdım. öte yandan baktım beceremiyorum motoru satarım dimi ama yumurta küfesi değil sonuçta diye düşünüyorum.. umarım kendimi anlatabildim..
Aramıza hoş geldiniz motorunuzu teslim alınca resımlerınıde bızımle paylaşırsanız sevınırız Keyifli forumlar
Volkan bey foruma hoş geldiniz...Gerekli eğitimleri alıp,kendinize güven ve beceriniz doğrultusunda 700 cc lik bir motoru da kullanmanız mümkün..Ancak tecrübe eksikliği yine de çok dikkatli olmanızı gerektiriyor...
Hoş geldiniz. Rahmi Hoca gerekli uyarıları yapmıştır zaten. Bir de biz kafanızı şişirmeyelim yüksek CC nin tehlikesi ile ilgili Söylediğiniz gibi yaşınız gereği sağ elinizi daha dikkatli kullanacağınızı tahmin ediyorum. Lakin düşük hızlarda manevra söz konusu olduğunda ağır ve yüksek motosikletin dez avantajını fazlasıyla yaşayacağınızı da hatırlatırım. Lamatech de veya başka bir kurumda motosikletinizi alır almaz eğitime devam. Orada çokça yapacaksınız zaten bu alıştırmaları. Motosiklete 30'umdan sonra başladığım için ben bile geç kalmış hissediyorum. Ama başladığım güne şükrediyorum hala. Dün tüm günümü otomobille Maltepe - Mahmutbey - Sirkeci - Beşiktaş sonra yine Maltepe şeklinde geçirdim ve neden motosiklet kullanmam gerektiğini her debriyaja basışımda hatırladım. Motosiklet özgürlüktür fakat İstanbul'da yaşayan her birey için aslında gerekliliktir. Tekrar hoş geldiniz. Gezilerde görüşmek üzere.
%100 katılıyorum söylediklerinize. eğitim programım da aynen sizin bahsettiğiniz gibi olacak zaten. bir de ben motoru hafta içi kullanmayacağım. gerekli yeterliliğe sahip olduktan sonra sadece hafta sonu keyif amaçlı. yaştan kaynaklanan kendime bir güvenim var ve bu işin sorumsuzca yapılması halinde sonuçlarını çok iyi biliyorum. bunların olmasına izin vermem. üstelik amaç keyifse ve baktım beceremiyorsam da bindiğim gibi inerim motordan düşüncesindeyim. umarım böyle olmaz da gezilerde de görüşürüz.
tatsız bir haber aldım satıcıdan. benim motor gelmiş ancak kutusu açıldığında ön çamurlukta çizik çıkmış. yeni çamurluk siparişi vermekten 1 hafta - 10 güne gelmesinden bahsediyorlar. ben de durun bir işlem yapmayın dedim. Ne yapmalı böyle bir durumda? başından geçen var mı?