Sis lambası ve arka stop lambası çalışmam umarım beğenirsiniz malzemeler 30 adet kırmızı led 30 adet beyaz led 2w 100 ohm direnç 3 adet sis lambası için uygun kap plaket delikli olandan lehim ve havya biraz elektrik bilgisi Öne bağladığım sis lambası aküyü bitirdi bilsem bağlamazdım neyse önceki sistemde ampüllü olanda 2 x 55watt 110 watt lık 1.73 ah çeken halojen lambalar vardı Yeni yaptığımız led sisteminde ise komik gelebilir sadece 0.1 ~ 0.2 ah bunuda watt a çevirecek olursa 1.2 ~ 2.4 watt eder içinizden bu anca kendini ışıtır halojenin yerini alamaz diyorsunuzdur size derimki yapın ve farkı görün işte 0.01 ah 0.12w buda çiftli 0.03 ah 0.36w Gelelim arka stop lambasına herşey önce benim arka stop lambasının patlamasıyla meydana geldi düşündüm, düşündüm sonunda aklıma böle bişi geldi gece farları açınca ortadaki 3 lü şerit yanıyor, frene basınca stoplarda ise 4 lü devreye girerek tüm ışıklar yanıyor uzaktan bakınca fena göz alıyor önceki stop lambası 35 watt 3 ah id yeni bağladığım led hem daha çok ışık veriyor hem uzun ömürlü ve 1.8 watt 0,15 ah Hani frene basıpta marşa basarız sonra akü bitikse dıızzzz diye bi ses gelir bizde gider stop lambasını çıkarır sonra bastığımızda çalışır artık öle bişi yok Ön sis lambaları için İşte normal ampül tungsten ne kadar çok akım çekiyor 1.73 amper led lerle yaptığımın 170 katı (led 0.01 ah) işte 1.73 ah akım çekiyor tek ampül sadece 2 tanesi 3.5 ah eder e akü saten 7 amperlik
Elinize sağlık güzel bir çalışma. Kişinin kendi emeğini ortaya koyarak yaptığı her çalışma çok değerlidir. Bir kaç hatayı düzeltmeme izin vereceğinizi umuyorum. Kimseyi yanlış bilgilendirmeyelim. 110wattlık güç elde edebilmeniz için 12V altında 9,16A akıma gereksiniminiz vardır. (Formül P = I x V Güç = Akım x Gerilim) Siz 1,73A demişsiniz. Kesinlikle halojen ampülün yerini almaz. Çünkü kullandığınız ledler power led bile değil. Power led olsa da olmaz. Gözünüzü rahatsız edişine aldanmayın. Ledler mercekli olduğu için gözünüzü alacak şekilde ışığı bol görünür. H4 12volt 55w ampül için lümen değeri 1500 civarındadır. (reflektör dahil) Aynı alan içinde 5mm ledlerle bu değerlere ulaşmanız neredeyse imkansızdır. 1 adet 5mm led için bu değer (8000mcd 20derecelik led için) yaklaşık 0,7 lümendir. Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Kardeşim bu proje ortaya koymuşsun fakat devre şeması vermemişsin ben elektrik öğrencisim ben bile şemasız bunu yapamam şema vermeyip nasıl yapıldığını anlatmassanız biz sizin koyduğunuz 5-6 tane fotoğraftan bi şey anlamayız