motorsiklet test 1 kendinizi sınayın bilgilerinizi güncelleyin

Konu, 'Motosiklet ve Trafik' kısmında THE-SWAMP tarafından paylaşıldı.

  1. THE-SWAMP

    THE-SWAMP Üyeliği İptal Edildi

    Kayıt:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    144
    Beğeniler:
    191
    Motosiklet:
    Henüz Yok
    1. Araçta kontak anahtarini açip marsa basma süresi ne kadar olmalidir?
    a)0-15 sn
    b)20-60sn
    c)60-80sn
    d)15-20sn

    2. Motosikletin sehir disi hizi kaç km dir ?
    a)50
    b)80
    c)70
    d)90

    3.Motosikletin sehir içi hizi kaç km dir
    a)70
    b)50
    c)80
    d)100

    4. Motorlu bisikletlerin sehir içi ve disi hizi kaç km dir ?
    a)30-45km
    b)50-70km
    c)80-100km
    d)40-60km

    5. Motosiklet hangi sinif sürücü belgesi ile sürülebilir?
    a)A1 sinifi
    b)B sinifi
    c)A2 sinifi
    d)Belgeye gerek yoktur

    6. Fren yapildigi halde motosikletin hizi azalmiyorsa, sebebi asagidakilerden hangisidir ?
    a)Diferansiyel arizalidir
    b)Kavrama ayari bozulmustur
    c)Aks arizalidir
    d)Fren ayari bozulmustur

    7. Motosikletin sinyal lambalarindan biri yanmiyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir ?
    a)Endüksiyon bobini yanmistir
    b)Lamba yanmistir
    c)Alternatör yanmistir
    d)Konjektör yanmistir

    8. Asagidakilerden hangisi yakit sarfiyatini arttiran nedenlerden birisi degildir?
    a)Fren ayarlarinin bozuk olmasi
    b)Debriyaj kaçirmasi
    c)Ani durus kalkis
    d)Uygun vites ve devirde kullanma

    9. Diskli fren sistemi neden daha avantajlidir ?
    a)Sistemde daha az hidrolik kullanilmaktadir
    b)Balatalarin ve disk yüzeylerinin daha çabuk sogumasidir
    c)Asinma daha az olmaktadir
    d)El freni daha güçlüdür

    10. Lastik havalari ne zaman kontrol edilmelidir?
    a)Günlük
    b)Haftalik
    c)Aylik
    d)Araca binilecegi zaman

    11. Kuru hava filtresinin bakimi ne ile yapilir?
    a)Basinçli hava ile
    b)Gaz yagi ile
    c)Benzin ile
    d)Basinçli su ile

    12. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre belirli km dolunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir?
    a)Aks
    b)Mafsal
    c)Buji
    d)Rot

    13. Motosikletin fari yanmiyorsa asagidakilerden hangisi arizalidir?
    a)Konjektör
    b)Far anahtari
    c)Buji
    d)Endüksiyon bobini

    14. Motorlubisiklet kullanabilmek için hangi sinif sürücü belgesi yeterlidir?
    a)A
    b)A1
    c)C
    d)B

    15. Yakit sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir ?
    a)Buji
    b)Platin
    c)Debriyaj
    d)Rölanti

    16. Lastik havalarinin normal degerden az olmasi neye sebep olmaz?
    a)Yakit sarfiyatini arttirir
    b)Lastiklerde asinma fazla olur
    c)Direksiyon hidroligi azalir
    d)Direksiyon manevrasi zorlasir

    17. Basinçli olarak çikan yanmis gazlarin sesini azaltan asagidakilerden hangisidir ?
    a)Emme manifoldu
    b)Emme susturucusu
    c)Egzost subabi
    d)Egzost susturucusu

    18. Motosikletin el freni teli kopmus ise asagidakilerden hangisi olur?
    a)Araç hizli gider
    b)El freni az tutar
    c)El freni tutmaz
    d)Araç yavas gider

    19. Hangisi araç çalisirken yag lambasinin yanmasinin muhtemel sebebi degildir?
    a)Yag filtresi tikanmistir
    b)Karter contasi yirtilmistir
    c)Fan müsürü arizalidir
    d)Karterde yag kalmamistir

    20. Motorun hararet yapmasinin nedenlerinden biri asagidakilerden hangisi degildir?
    a)Vantilatör kayisi gevsektir
    b)Fan motoru elektrik baglantisi çikmistir
    c)Fan otomatigi arizalidir
    d)Manifold arizalidir

    21. Motosikletin kampanasi kontrol edildiginde asiri isinmissa sebebi asagidakilerden hangisidir?
    a)Vites kutusu ayari bozuktur
    b)Motor ayari bozuktur
    c)Fren ayari bozuktur
    d)Diferansiyel arizalidir

    22. Fren hidroligi hangi siklikla kontrol edilmelidir?
    a)Haftalik
    b)Yillik
    c)Günlük
    d)Aylik

    23. Motosiklette egzosttan mavi duman çikiyorsa ariza nerededir?
    a)Fazla yag yakiyordur
    b)Fazla yakit yakiyordur
    c)Hava filtresi tikalidir
    d)Motor yüksek devirde çalisiyordur

    24. Fren yagi azalmis ise ne ile tamamlanir?
    a)Motor yagi
    b)Disli yagi
    c)Hidrolik yagi
    d)Herhangi bir yag ile

    25. Asagidakilerden hangisi fren sisteminin elemanlarindan degildir
    a)Fren pedali
    b)Yag filtresi
    c)Kampanalar
    d)Balatalar

    26. Yag lambasi araç çalisirken yaniyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
    a)Yag müsürü kablosunda kisa devre olmustur
    b)Karterde yaglama yagi fazladir
    c)Karbürötörde yaglama yagi fazladir
    d)Karbüratörde yaglama yagi azdir

    27. Asagidaki parçalardan hangisi fren sisteminin bir parçasidir
    a)Kampana
    b)Volan
    c)Kavrama
    d)Aks

    28. Motosiklette viteslere geçiste zorluk çekiliyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
    a)Emme subabi arizalidir
    b)Egzoz subabi arizalidir
    c)Kavrama(debriyaj) ayirmiyordur
    d)Emme manifoldu hava almistir

    29. Motosiklet sürücüleri ne tür koruyucu tertibat kullanmak zorundadir?
    a)Koruma basligi-dizlik
    b)Koruma basligi ve koruma gözlügü
    c)Koruma gözlügü
    d)Dizlik ve eldiven

    30. Motosiklet yolculari ne tür tertibat kullanmak zorundadir
    a)Koruma basligi ve gözlügü
    b)Koruma basligi
    c)Koruma gözlügü
    d)Dizlik ve eldiven

    31. Fren yapinca aracin hizi azalmiyorsa muhtemel ariza nedir ?
    a)Direksiyon hidrolik yagi kalmamistir
    b)Hidrolik kalmamistir
    c)Lastik havalari azalmistir
    d)Lastikler asinmistir

    32. Araçta lastik havalari normalden fazla ise hangi duruma sebep olmaz?
    a)Direksiyonda titremeler olur
    b)Lastikler ortadan asinir
    c)Lastikler kenardan asinir
    d)Lastiklerin kullanim süresi azalir

    33. Motor çalisirken yag göstergesinde herhangi bir anormallik görüldügünde ne yapilir
    a)Motor hemen durdurulur
    b)Motor devir yükseltilir
    c)Motor devir düsürülür
    d)Motor rölantide çalistirilir

    34. Rölanti ayari düsük ayarlanirsa neye sebep olur
    a)Zengin karisim olur
    b)Yakit sarfiyati artar
    c)Motor düzensiz çalisir veya stop eder
    d)Motor yüksek devirde çalisir

    35. Motosiklette egzostan fazla ses çikiyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
    a)Egzost susturucusu deliktir
    b)Hava filtresi deliktir
    c)Motor hararet yapmistir
    d)Motor yagi fazladir

    36. Motor çalistigi sürece yaglamanin olup olmadigini asagidaki parçalarin hangisinden anlasilir?
    a)Motor yag göstergesinden
    b)Motor yag kapagindan
    c)Motor yag çubugundan
    d)Motor yag müsüründen

    37. A2 sinifi sürücü belgesine sahip sürücüler kendi sinifi disinda hangisini kullanabilirler?
    a)Kamyon
    b)Otobüs
    c)Motorlubisiklet
    d)Otomobil

    38. Debriyaj teli kopmus ise ne olur?
    a)Motosikletin hizi artar
    b)Motosikletin freni tutmaz
    c)Motosikletin gücü artar
    d)Motosiklet vitese geçmez

    39. Marsa basilip motor çalistiginda asagidakilerden hangisinin sönmesi beklenir
    a)El fren lambasi
    b)Sinyal lambasinin
    c)Park lambasinin
    d)Yag lambasinin

    40. Motosiklette fazla ses çikiyorsa muhtemel ariza nedir?
    a)Buji kablosu çikmistir
    b)Egzos susturucusu deliktir
    c)Platin arizalidir
    d)Hava filtresi tikalidir

    41. Aracin direksiyonunda fazla bosluk varsa muhtemel sebebi hangisi degildir?
    a)Direksiyon kutusu arizalidir
    b)Direksiyon kutusu ayari bozuktur
    c)Rot baslari asinmistir
    d)Lastik havalari ayarsizdir

    42. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre belirli km dolunca asagidakilerden hangisi degistirilir?
    a)Fren hidroligi
    b)Motor yagi
    c)Sogutma suyu
    d)Antifiriz

    43. Kisin akümülatörün donmamasi için ne yapilir?
    a)Antifiriz konur
    b)Kutup baslari çikartilir
    c)Tam sarj ettirilir
    d)Yakit deposu bosaltilir

    44. Motosiklet hareket halindeyken kilometre saati hiçbir deger göstermiyorsa sebebi nedir
    a)Kilometre teli kopmustur
    b)Fan teli kopmustur
    c)Termostat arizalanmistir
    d)Debriyaj teli kopmustur

    45. Motora ilk hareketi asagidaki parçalardan hangisi vermektedir
    a)Konjektör
    b)Mars motoru
    c)Sarj dinamosu
    d)Alternatör

    46. Marsa basilip motor çalistiginda asagidakilerden hangisinin
    sönmesi beklenir
    a)Sinyal lambasinin
    b)Park lambasinin
    c)Sarj lambasinin
    d)El fren lambasi

    47. Asagidakilerden hangisi yakit sisteminin bir parçasidir?
    a)Buji
    b)Platin
    c)Yag filtresi
    d)Yakit pompasi

    48. Debriyaj balatasinin siyrilarak asinmasinin sebebi asagidakilerden hangisidir?
    a)Araci hizli kullanmak
    b)Araci yavas kullanmak
    c)Yag seviyesini kontrol etmemek
    d)Ani ve sert kalkis yapmak

    49. Motordaki asinmayi hangi sistem önler?
    a)Sogutma sistemi
    b)Mars sistemi
    c)Yaglama sistemi
    d)Sarj sistemi

    50. 2 zamanli bir motorda atesleme kaç devirde bir yapilir?
    a)Dört devirde
    b)Üç devirde
    c)Iki devirde
    d)Her devirde

    Cevap Anahtarý
    1- A 28-C
    2- C 29-B
    3 - B 30-B
    4- A 31-B
    5- C 32-C
    6- D 33-A
    7- B 34-C
    8- D 35-A
    9- B 36-A
    10-D 37-C
    11-A 38-D
    12-C 39-D
    13-B 40-B
    14-B 41-D
    15-D 42-B
    16-C 43-C
    17-D 44-A
    18-C 45-B
    19-C 46-C
    20-D 47-D
    21-C 48-D
    22-C 49-C
    23-A 50-D
    24-C
    25-B
    26-A
    27-A