Selamlar, buraya yazmak hiç aklıma gelmemişti şimdi. Yarışmaya istanbuldan katılıyorum. Off-Road Tutkunu olduğumdan arazi aracım dışında motorsiklet konusunu el atmadım. Ancak modifikasyonlar sonucunda şehir içi performansı düşen Discovery'min haftasonuna özel olması nedeniyle motorsikletle ulaşıma karar verdim. Henüz bir motorsikletim yok. Başlangıç için 125cc birşeyler bakınıyorum. Scooter düşünmüyorum. Vitesli alışmam gerekiyormuş. İlerisi için hedefim GS Serisi. Fikir ve önerisi olan arkadaşlardan yardım gelirse seve seve okurum. 28 yaşında Art Direktör ve Grafik tasarımcıyım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. Saygılar.
Hakkı motosiklet forum ailesine hoş geldin, iyi forumlar. Başlangıç için en ideal motorlar Yamaha Ybr 125 ve Honda Cbf 150 ikiside güzel motor.
Hoşbulduk, teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alıyorum. Basit bir araştırma yaptım. Sonuçta Hondayı kendime daha yakın hissettim. Alım konusunda nelere dikkat etmem gerekir acaba?
Ilerideki hedefin GS olduguna gore, bu kucuk honda ile baslarsin, sonra da F650GS ile devam edip sonunda 1200GS'e gecersin herhalde en iyi yontem bu olsa gerek. Ancak bence bu Honda ile yeterli Km yaparsan sonrasinda istersen direkt 1200 GS'e gecmek de olabilir. Ancak unutmaman gereken bir konu olacaktir, o da GS saftli bir motordur, ve de cok ozel on ve arka takim vardir. Yani o motorun tek parca bir sasisi yoktur, o nedenle gazi verdiginde eskiden Chevrolet otomobillerinin yaptigi gibi bir traf dogru esneme yapar. Bu esnemeya cok dikkat etmen lazim. Bir de araya 650 girmez ise, 1200'u altinda tutman zor olabilir. Sunu da soylemeden gecmiyeyim BMW GS senin yapacagin hatalarin %90'ini kapatir, sana hissettirmez bile. Tabii limitler dahilinde! Eger motosiklet guvenli surus egitimi alirsan o zaman direkt 1200 'e gecer hem de ekonomi yaparsin. Egitimi nasil olsa alacaksin o nedenle hazir yeni baslarken alirsan, ara kademeleri cabuk gecersin, ve yolda guvenli olursun Adas Hosgeldin demeyi unuttum, motor konusunu halledeyim derken. Hosgeldin
Hakkı Bey hoşbulduk. İlginize teşekkür ederim. Aslında amacım araya Gs 650'yi sokmak. Nedeni ise Şu ana kadar gerçekten tek zamanlı dahil motor kullanmamışlığım. Kendime güvenim sonsuz olsa da yolların ve hataların bana güveni yok. Kimsenin can kaybı yaşamasını, üzülmesini istemem. Sorumluluk sahibi bir kullanıcı olabilmek tek hedefim. Motorlar gerçekten ağır. Hatta bazen yanlarına gittiğimde devasalar diyebilirim. O hızda o şiddette normal bir araç kullanmaktan çok daha fazla dikkat isterler benim düşünceme göre. Motor eğitimlerinden bahsetmişsiniz. Ben motor ehliyeti için sınavlara başvuracağım. Onun dışında ciddi eğitim verem kurum kişi kuruluş biliyormusunuz acaba? Öğrenim konusundaki başta dikkat etmem gereken hususları da zamanı geldikçe bu forumda paylaşacağım sizlerle. Saygılar.
Hakkı cbf 150 geçiş motoru için ideal. Şu anda bende geçici olarak bu motoru kullanıyorum. En kısa zamanda bende Gs 650 ye geçeceğim. Eğer motoru ikinci el alacaksan 2007 ve üstü modelleri tercih et ve mutlaka yetkili servisine göster.
Hakkı işte sana fırsat hemen aşağıdaki linki incele. Yarın Güvenli sürüş eğitimimiz var, gelirsen senin için çok iyi bir başlangıç olur. http://www.motosikletforum.com/showthread.php?t=4446
Yalnız benim şöyle bir sorunum var daha motorum yok ve motor ehliyetim bile yok?? Nasıl olabilirki bu iş? Keşke diyorum olsa da katılsam ama kriterlerim yetmiyor. Alım konusunda söylediklerinizi dikkate alacağım internet satış sitelerini karıştırıyorum bu arada
Hakkı, motoru eğitim alında kiralayabilirsin, Cumartesi günü kapalı alan eğitimi var o eğitime katalabilirsin, ehliyetini aldıktan sonrada Ara yol eğitim hakkın her zaman saklı kalır. Ne zaman istersen Ara yol eğitimine katılabilirsin.
Güzel bir fikir aslında. Değerlendireceğim. Ancak Ücretler hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyor. Mesela motor kira ücreti..ders ücreti. O günün bana maliyetini bilmek isterim.
Şenol Sel alıntı: Rahmi hocamla yaptığım görüşmeler sonucu tarihler ve fiyat konsunda son duraka geldik. C.tesi ve pazar eğitimleri kişi başı 280 TL 12 kişi olabilirsek kişi başı 2 gün eğitim bedeli 250 TL olacak. Bu arada bu eğitimler 350 TL ye verilmekte.Bu eğitimler Motosiklet Forum için özel olarak benim ricamla alınmıştır. (Sakın kendime pay çıkartmak için yazdığımı sanmayın) Eğitim Tarihleri : 29 - 30 ağustos 2009 tarihleri Eğitim yeri : Tuzla Auro-Drom Teorik Eğitim başlama saati: 07:00 Cumartesi ARA-Kontrol Teorik eğitim bitiminde başlayacak Pazar ARA-Yol başlama yeri ve saati : ARA-Kontrol eğitim de belirlenecek. Bilgilerinize.
Gordun mu Adas, nereye dustun! Ne istersen var burada. Sevgili Erol bu isi cok ciddi ele aliyor, ve soyledigi Rahmi hoca ve diger hocalar icin su link'e bir bak, kim olduklarini gorursun. Hepimizin bu egitimlerden gecmeye ihtiyaci var ve senin onunde cok yakin zamanda panlanmis boyle bi rimkan var, cok sanslisin. Bak bu linkde gorunen Motosiklet Yol Sanati adli kitabi oncelikle alip okursan egitimdeki Teori kismi buradan hazirlanmistir. cok faydasi olur. http://tr.ommriders.com/t/10/ Ikinci link ise yukarida yazdigim egitmenler listesi http://tr.ommriders.com/t/10/sub.jsp?p=13721 Haydi hayirli olsun.
Hakkı abi, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Gerçekten hızlı sağlam bir giriş yaptım sayenizde motor dünyasına. Durumu değerlendireceğim. Ancak gelişmeler çok hızlı olduğu için planlarımı baya bir etkileyecek. Linkini verdiğiniz kitabı temin edip pazartesi günümü ona ayıracağım. Motor almak, gerekli aksesuarı tamamlamak elbet zaman alacak ama geçecek zaman içerisinde en azından bu konuda daha fazla bilgi ve fikir sahibi olarak başlayabileceğim. Saygılar
Hakkı renkli ve kalın harfler kullanmak forum kurallarına aykırı olduğu için yazı karakterlerini düzelttim,rica etsem bundan sonra normal şiftler kullanalım...
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz Yol sanatı adlı kitabı okumaya başlamadan çnce ARA Teori, ARA kontrol ve ARA yol eğitimlerine katılıp ondan sonra okumanda çok fayda var.Konu ve konular hakkında bilgi sahibi olmadan okumaya başlarsan eğitimleri almaya başlamadan önce okuduklarını uygulamaya çalışırsınız.Bu bir gerçek. O yüzden size nacizane tavsiyem; Önce bir kursa yazılıp ehliyetinizi alın.BU arada full korumalı kıyafet ve ekipmanlarınızı ve kafanızı koruyacak kalitede KASK'ınızı alın. Ehliyetinizi ve motosikletinizi aldıktan sonra "Güvenli Sürüş Teknikleri" eğitimlerinizi alın ve ondan sonra kitabı okumaya başlayın. İnanın böylesi çok daha faydalı olacaktır.Tecrübeyle sabittir.
Hoşbulduk, inşallah güzel ve zevkli paylaşımla dolu zaman geçiririz Erkan'cım. Daha hatim etmem gereken koca bir forum var Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bundan sonraki yazılarımda buna dikkat ederim. Şenol Bey, öncelikle tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Hevesime biraz gem vurup acele davranmayacağım. Sonuçta zevk kadar hayatta önemli bizim için. Güzel bir yol ve pazartesi kitabı almak yerine sürücü kursuna kayıt yaptırmayı daha uygun buldum. Gerisi ise hayırlısı artık. Yakın zamanda sizden giyim kuşam hakkında da detaylı sorularım olabilir. Umarım sıkılmadan bilgi paylaşımı yaşarız. Saygılar.