arkadaşlar uzun yolda giderken sizi ençok tedirgin ve rahatsız eden şey nedir, paylaşırsanız sevinirim. kazasız günler
herşeyden önce kazadan çekinirim lastiğim patlamasıda vardı ama bu köpükler sayesinde artık o fobi tarih oldu birde saçma sapan yerde benzin biter yada motorda mekanik ve elektrik gibi sorun çıkar diye çekinirim
Tamirci olduğumuzdan mekanikten yada elektrikten sıkıntım yok,lastikten öyle,konstransyonu da müzikle ayarlıyoruz. Benim tedirginliğim 90'la giden yüklü kamyonlar.Üstlerindeki yük her an bir makas anında kafamıza düşebilir
Bende uzun yolda (sanki çok uzun yol yaptımda) motorun arıza yapmasından korkuyorum. Arıza yaparsa yandım demektir çünkü motorun hiçbir şeyinden anlamam.
En uzun yolumu Zonguldak ili Devrek ilçesinden Düzceye kadar yaptım yani yaklaşık 300 km. kadar. Giderken E-5 ten gittim ama dönüşte otoyola girdim Bolu tünelinden geçerken o tünel bitmedi. Daha önce araba ile çok geçmiştim ama o kadar dikkat etmemiştim. Motorla geçerken yolun sağ şeridinden sonra kenarda hiç emniyet şeridi olmadığını farkettim. Yani motosikletle giderken tünelin içinde motor arıza yapsa kesinlikle bir santim bile sağda çekecek yer yok. Yani motor tünelin içinde arıza yapsa yolun ortasında kaldınız demektir.Yolun en sağ şeridininin hemen bitiminde kaldırım var ve baya yüksek. Tüneli çıkana kadar dua ettim motor arıza yapmasın diye. Sanırım bir daha motorla o tünele kesinlikle girmem. Bilmiyorum bunu daha önce tespit eden varmı.
Tabii f650gsokmen kardeşim.Pendik-Kartal-Maltepe'de benim işlettiğim yerler var.Onun dışında amcalarım var. Velev ki (taktım ben lafa) Ben genelde Kartal'da oluyorum.Gelirsen her zaman kapımız açık.Kartal itfaiyesinin arka caddesi Çevik motor dedin mi herkes gösterir. 0216 3899768
hakan ve diğer tüm mf forum ailesi : her kimki avrupa yakasına yolu düşer ve bayrampaşaya yanıma (salcano showroom) uğrar üçübiraradası garantidir
benim en çok korktuğum şey lastik ve olduda uzun yolda deil ama biraz ıssız yerde motoru elimle 5 kilometre falan götürdüm bi eve bıraktım arkadaşın kasalı arabayla almaya geldim o günü hatırlamak bile istemiyorum ıyğğğ
abi benim en uzun yolculugum kuşadası_mersin arası 965 km benimde en kurktuğum dengesiz şekilde yüklenmiş kamyonlar birde trafikte nasıl araç kullanılacağını bilmeyen magandalar seninle yarış yaparcasına seni sıkıştırır nekadar dikkatli olursan ol karşındakinin dikkatini ölçemezsin kazasız ve keyifli sürüşler
Uzun yolda mekanik aksaklıktan korkmam. Çünkü işim bu. Magandalardan korkmam. Şünkü alıştım. Tek korkutan ARTÇIM...
bu arada hava ve iklim şartlarını belirtmekte fayda var çok soğukta ilk çalışma problemleri ve aşırı sıcaktada hararet problemleri her motorcuun kabusudur
Ani manevra yapan ve kontrolsüzce ne aynasını ne de sinyalini kullanmasını bilmeyen şöförlerin 3 kere gazabına uğramış biri olarak bunlardan çekinmeye başladım
bende kartalda oturuyorum sürekli olarak şileye giderim ve şile yolunu bilenler bilir çok yerde köpek saldırılarına mağruz kalıyorsunuz. bu arada uzun yolda beni en çok dedirgin edense hava durumudur yağmur varsa sıkıntı var demektir.
benimde ençok korktugum bir köpegin çıkması daha önce başıma geldi yola çıktımmı aklıma gelen ilk o oluyor