2009 Triumph Daytona 675 - USA Specifications MSRP $9,799 Engine Type Liquid-cooled, DOHC, in-line 3-cylinder Capacity 675cc Bore/Stroke 74.0 x 52.3mm Compression Ratio 12.65:1 Fuel System Multipoint sequential electronic fuel injection with forced air induction Transmission Final Drive O ring chain Clutch Wet, multi-plate Gearbox 6-speed, close ratio Cycle Parts Frame Aluminum beam twin spar Swingarm Braced, twin-sided, aluminium alloy with adjustable pivot position Front Wheel Alloy 5-spoke, 17 x 3.5in Rear Wheel Alloy 5-spoke, 17 x 5.5in Front Tyre 120/70 ZR 17 Rear Tyre 180/55 ZR 17 Front Suspension 41mm USD forks with adjustable preload, rebound and compression damping Rear Suspension Monoshock with piggy back reservoir adjustable for preload, rebound and compression damping Front Brakes Twin 308mm floating discs, 4 piston radial calipers with radial master cylinder Rear Brakes Single 220mm disc, single piston caliper Dimensions Length 79.1 in Width (Handlebars) 27.5 in Height 44 in Seat Height 32.5 in Wheelbase 54.9 in Rake/Trail 23.9º/89.1mm Weight (Dry) 356 lbs Fuel Tank Capacity 4.6 gal Performance (Measured at crankshaft to DIN 70020) Maximum Power 126 bhp at 12,600rpm Maximum Torque 53ft.lbf at 11,750 rpm Colours Tornado Red and Jet Black Price $9,799 Bu bilgiler KRY adlı kullanıcıdan alınmıştır
bence yanlış cc seçimi ya 750 yapsalardı yada 600 şimdi 25 cc için çok farklı bir mtv ödeyecez aslında güzel motosiklet ama problem vergisi ))
Hocam farklı sistemler mevcut. Genelde iki piston Ü.Ö.N dayken birisi A.Ö.N. de oluyor... Tabi değişik tasarımlarda var ancak genelde böyle olur. Subap zamanlaması derken söylemek istediğinizi anlayamadım. Subap mekanizması tüm dört zamanlı motorlarda subap bindirme ve sente dereceleri hariç aynı mantıkta çalışır... ister 1 silindir ister 12 silindir olsun...
Bence Japon tasarım çizgilerini taşıyan bir İngiliz güzel. Japon malları ilk çıktığında tıpkı şuan Çin'lilerin horlandığı gibi Avrupalı markalar onları aşalamış ve dalga geçmişler.Bizim motorlarımızla bunlarmı yarışacak diye...Şimdi yarışda da tasarımda da onları geçtiler ve örnek oldular.Bence. Helal olsun JAPON kardeşlerime Ayrıca 3 silindirli olmasından dolayıda sesini merak ediyorum...İnşallah bir gün görmek nasip olur
Harika görünüyor. Ama motorun gücü konusundaki yorumları anlamadım. Mesela Kawasaki Ninja NX-6R: Dört silindirli, 599cc, 125hp @ 14.000 dd Bu makine 3 silindirle ama biraz yüksek silindir hacmi ile bunu yakalamış bence. Bizdeki vergi sistemi bir dert taii ki. Orada nasıl acaba? İngiltere'den Barış arkadaşımız ne der?
Is arkadasimda sari renk 2007 modeli var, inanilmaz dikkat ceken bir motor. Fiyatini performansini bilmiyorum da, bakan bir daha bakiyor. Ben her sigaraya indigimde basindayim Garajda 2 metre surmuslugum var yani, oldukca deneyimliyim
Forumuza hoş geldin Kry.. Seni kısa olarak tanıyabilir miyiz, adın, ne iş yaparsın, nerde yaşarsın gibi.
Burda biraz farkli vergi sistemi dogrudur. Arabalar CO2 emisyonuyla mesela. Motorlarda en yuksek vergi dilimi 600cc ve ustu olarak ayarlanmis. Yillik 160 liraya denk geliyor. Boylelikle ureticiyi kisitlayan bir sey de olmuyor. Makinaya uygun olan motoru yerlestiriyorlar. Kotu ornek; CBR 599RR Keske tek cesit vergi olsa motorda. Ureticiyi hacim kucultme veya buyutmeye itmez, hassas olan dengeleri bozmazlardi.